Vrijwilligers

 

Kinderboerderij de Boerenzwaluw werkt met vrijwilligers om onze Kinderboerderij te versterken. Wij zien vrijwilligers als belangrijke toevoeging voor de Kinderboerderij. Vrijwilligers worden bij ons zeer gewaardeerd en worden betrokken bij de locatie (zoals feestelijkheden), attenties, verstrekken van getuigschriften en referenties en het bieden van scholingsmogelijkheden.

Geïnteresseerd in het werken als vrijwilliger bij onze kinderboerderij?
Neem dan contact op met de beheerders via de mail: boerenzwaluw@onstweedethuis.nl of via de telefoon: 023-5626535.

Vrijwilligers en jeugdleden

Wij maken een onderscheid tussen vrijwilligers en jeugdleden. Vrijwilligers zijn ouder dan 18 jaar en beschikken over enige mate van zelfstandigheid. Jeugdleden hebben een leeftijd tussen de 10 en 17 jaar en werken alleen onder begeleiding. Jeugdleden kunnen ondersteuning bieden bij o.a. het verzorgen van dieren, de kinderboerderij, hokken- en stallen schoonhouden en activiteiten.

Wat wil je doen?

Als vrijwilliger mag je zelf aangeven wat je graag wilt doen. Denk hierbij aan workshops, de winkel, schoonmaak, technische werkzaamheden en het ondersteunen van onze boeren en boerinnen als maatje. Vrijwilligerswerk bij onze Kinderboerderij houdt niet per definitie in dat er gewerkt moet worden met dieren. Wij staan open voor de wensen, kwaliteiten en interesses van onze vrijwilligers. Wij verwachten van de vrijwilligers enige mate van zelfstandigheid en proactiviteit.

Afspraken maken

Afspraken over periodes, dagen en uren worden gemaakt met de beheerders. Zo kan er een afgebakende periode afgesproken worden, zoals de zomervakantie. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst. Hierin staat onder andere vermeld dat vrijwilligers geen aanspraak kunnen maken op loon. Vrijwilligers kunnen wel aanspraak maken op reiskostenvergoeding. Vrijwilligers worden ingewerkt en kunnen te allen tijde bij ons terecht voor vragen.

VOG

Als vrijwilliger werk je onder onze verantwoordelijkheid, daarom is het nodig om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen alvorens u kunt starten als vrijwilliger. Wij vragen de VOG voor u aan. Uit de VOG blijkt of uw gedrag in het verleden bezwaar vormt voor het vervullen van de specifieke taken op de Kinderboerderij. Op de Kinderboerderij is dit van belang, omdat er gewerkt wordt met onder andere kinderen en dieren. Ook is het verplicht gesteld vanuit de gemeente.