Evenementen

Bakworkshop

Kom iets lekker bakken op de kinderboerderij!

€3,50

Ruilbeurs voor kinderen

Kom je kleding, speelgoed of boeken ruilen. Plezier gegarandeerd, en nog duurzaam ook!

NLdoet

Kom jij ook samen de handen uit de mouwen steken tijdens NLdoet? Bij De Boerenzwaluw is genoeg te doen, twee dagen van 10 tot 15 uur. Op vrijdag 10 maart: Twee mooie houten banken schuren en schilderen voor in de belevingstuin. Een winkel inrichten voor seizoensgroenten en -fruit, in de belevingstuin. Lunch maken voor de...

Ruilbeurs voor kinderen

Kom je kleding, speelgoed of boeken ruilen. Plezier gegarandeerd, en nog duurzaam ook!

Schaapscheerdersfeest

Feest, we scheren de schapen! Dat is leuk om te zien, en er zijn allerlei kraampjes en activiteiten om iedereen een leuke middag te bezorgen.

Ruilbeurs voor kinderen

Kom je kleding, speelgoed of boeken ruilen. Plezier gegarandeerd, en nog duurzaam ook!

Hoofddorp aan Zee

Van 24 juli t/m 3 augustus zijn kinderen welkom in de belevingstuin. Daar worden leuke dingen georganiseerd op het gebied van kunst en cultuur. Meer info via www.cpunt.nl en inschrijven kan via beeldenkunst@c.punt.nl.

Voorleesmiddag

De bieb gaat on tour! Op woensdag 23 augustus komt iemand uit de bibliotheek dierenverhalen voorlezen. Bij mooi weer zitten we tussen de geiten en schapen op de blauwe wei. Bij regen schuilen we bij de konijnen en cavia’s in de sta. Toegang is gratis.

Workshop Grondliefde

Belevingstuin Naast de Kinderboerderij, Hoofddorp, Nederland

Leer de basisprincipes van wat gezonde bodem betekent voor planten, beesten en mensen. Hoe de grond – vol met leven – het water vasthoudt en onze voeding beïnvloedt. We beginnen met wat theorie en dan gaan we in de belevingstuin samen in de grond wroeten en deze onderzoeken. Kosten : 5 euro (inclusief koffie/thee en...

€5,

Natuurlijk Feest

De rijkste tijd van de natuur is aangebroken: de oogsttijd. Dat vieren we. Met muziek en lekkers maken we er met allerlei kraampjes een mooie middag van. Wilt u zelf uw oogst-gerelateerde producten bij ons verkopen? Dat kan op de markt die we deze dag houden in de belevingstuin. Daar komen dan marktkramen te staan...

Burendag

Geef je op voor Burendag via de site van het Oranje Fonds.

Dierendag

Dierendag vieren we natuurlijk ook bij De Boerenzwaluw.

Week van de duurzaamheid

Bij De Boerenzwaluw vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Wist je dat je bij ons je kapotte of verouderde (kleine) apparaten zoals telefoons of staafmixer kunt inleveren voor WeCycle? En dat we ook gebruikt frituurvet inzamelen? In de week van de duurzaamheid inspireren we iedereen om mee te doen.

Ruilbeurs voor kinderen

Kom je kleding, speelgoed of boeken ruilen. Plezier gegarandeerd, en nog duurzaam ook!

Sint Pannenkoek

Ken jij de belangrijke feestdag Sint Pannenkoek (of ouderwets: Sint Pannekoek) al? Die hebben we te danken aan Jan Kruis, tekenaar van de bekende strip Jan, Jans en kinderen. Een mooie aanleiding op bij De Boerenzwaluw een pannenkoek te komen eten!

Hoe vieren kabouters kerst?

de Kinderboerderij Boslaan 5, Hoofddorp, Netherlands

Met elkaar gaan we vanmiddag om half 5 ontdekken hoe de kabouters in Hoofddorp zich voorbereiden op Kerst en zelf Kerst vieren. Dit doen we tijdens een wandeling waarbij we langs  kabouter- kersttaferelen lopen. Je mag je eigen lichtje meenemen.

Creatief met de boerin

Kinderboerderij De Boerenzwaluw, Boslaan 5, Hoofddorp

Workshop 'Valentijn' We gaan vanmiddag iets leuks maken wat met Valentijnsdag en hartjes te maken heeft.