Zit je op de middelbare school of doe je een beroepsopleiding op het gebied van zorg of dieren? Bij De Boerenzwaluw vind je een veelzijdige stageplek. Wij hebben allerlei stages voor aanpakkers die graag samen met mensen met een beperking in de buitenlucht aan het werk gaan.

Wie zijn wij?
Bij De Boerenzwaluw is iedere dag levendig en anders. We zijn een kinderboerderij, maar ook een dagbestedingslocatie van Ons Tweede Thuis. Mensen met een beperking kunnen met hun werk op De Boerenzwaluw zo goed mogelijk in de samenleving meedoen.

Op onze kinderboerderij wonen allerlei dieren en we organiseren leuke activiteiten. We hebben een belevingstuin met een belevingspad, een moestuin en fruitbomen. In de Peruaanse huisjes organiseren we activiteiten. Duurzaamheid heeft onze aandacht, suggesties om onze kinderboerderij nog duurzamer te maken zijn altijd welkom.

Wie ben jij?
Je vindt het leuk om actief aan de slag te gaan in een omgeving met dieren en planten. Je bent een aanpakker, niet bang om vuile handen te krijgen. Je vindt het leuk om met mensen met een beperking samen te werken. Fijn als je ook creatief kunt denken!

Hieronder lees je met welke opleidingen je bij ons een stageplek kunt vinden.

Middelbare school
Als middelbare scholier ben je welkom bij ons voor een korte stage. Bijvoorbeeld een snuffelstage of een maatschappelijke stage van een week of enkele weekenden. Net wat op jouw school de bedoeling is.

Je gaat aan de slag met allerlei klussen voor de dieren. Niet alleen voeren en aaien, maar bijvoorbeeld ook vegen en hokken schoonmaken. In onze belevingstuin, een duurzaam project van de kinderboerderij, kun je aan de slag met groenwerkzaamheden. Logisch dat je kleding/schoenen draagt die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden! Dit geldt zowel voor het werk op de boerderij als in de tuin.

Je werkt samen met de boeren en boerinnen van Ons Tweede Thuis, die je graag vertellen over hun werk en een praatje met je maken. Ook heb je te maken met onze bezoekers, die je gastvrij ontvangt. We hebben ook creatieve klussen. En misschien vindt je wel leuk om vragen over de natuur te bedenken voor kinderen.

Iedere dag is weer anders. Wat wel altijd geldt op Kinderboerderij De Boerenzwaluw: respect, veiligheid en verantwoordelijkheid nemen. Je bent van harte welkom!

Beroepsopleidingen op het gebied van zorg of dieren
Doe je een beroepsopleiding tot begeleider van mensen met een beperking? Of juist op het gebied van dierverzorging of groenwerkzaamheden? Dan vind je bij ons een interessante en veelzijdige stageplek. Ook al is bijvoorbeeld groenwerk je toekomstige beroep, je krijgt ook te maken met onze cliënten met een beperking die ook bij ons werken. Je werkt met hen samen.

We stemmen de inhoud en de duur van de stage af op de eisen die jouw school stelt. We werken samen met verschillende scholen. Ook als we nog niet met jouw school samenwerken, neem gerust contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Meer weten? Neem contact op!
Wil je meer informatie over een stageplek neem dan telefonisch contact op met beheerder/begeleider Ciska te Boekhorst of Mirelle de Haas via tel: 023-5626535. Wanneer je na dit gesprek geïnteresseerd bent in een stageplaats, kun je solliciteren door een sollicitatiebrief met motivatie te sturen naar boerenzwaluw@onstweedethuis.nl

Vraag je stage zowel voor de middelbare school als voor je beroepsopleiding op tijd aan: Dit houdt in minimaal één maand voordat je wilt beginnen.

Wat moet er in je brief staan?
> Je naam, leeftijd en contactgegevens;
> Vanuit welke school je komt;
> Wat voor stage je wilt lopen, wanneer, hoe lang en hoeveel uur per week;
> Hoe je op het idee bent gekomen stage te lopen bij De Boerenzwaluw;
> Waarom je stage wilt lopen bij De Boerenzwaluw; 
> Wat je interesses zijn; 
> Wat je verwacht van een stage bij De Boerenzwaluw;
> (Eventueel) andere dingen die de beheerders moeten weten.